Troupe A'dour

Tekst voor persbericht

 

?xml:namespace>

Troupe A’dour is een gezelschap voor muziek en theater uit Wilnis en verzorgt concerten, (muziek)theater producties, educatieve projecten en workshops op maat voor kinderen, jongeren en volwassenen. Troupe A’dour werkt in concert- en theaterzalen, maar ook op scholen en bijzondere locaties. Het gezelschap werkt met professionele en amateur kunstenaars.

 

?xml:namespace>

Troupe A’dour maakt producties waarin literatuur samengaat met klassieke muziek. De Olifant is zo’n productie. Het gelijknamige verhaal van Alexander Koeprin (1870-1938) is hierin verweven in de pianocyclus Kindermuziek, opus 65 van Sergei Prokofiev (1891-1953).

 

?xml:namespace>

Nadja is al een tijdje ziek. De doctoren zeggen dat Nadja zich niet mag vervelen en opgevrolijkt moet worden. Vader en moeder doen hun best, maar niets helpt: geen lieve pop, lekkere chocolademelkmet koekjes. Zelfs niet spelen met vriendinnetjes. Op een ochtend weet Nadja wat ze wel wil: een olifant. Niet zo eentje uit een prentenboek of uit de speelgoedwinkel. Nee, ze wil een echte.

 

?xml:namespace>

Een vrolijke voorstelling over je somber voelen en over vriendschap. Over je fantasie waarin niets onmogelijk is. Over dromen zo groot als een olifant.

 

?xml:namespace>

De voorstelling is bedoeld voor iedereen vanaf 4 jaar en wordt uitgevoerd door Janneke Everaars (spel, zang en ukelele) en Irina Parfenova (piano). De regie is in handen van Pieter Scholten en het decor van Gérard Schiphorst.

De Olifant is de derde familie productie van Troupe A'dour. Eerdere producties zijn Kasjtanka, gebaseerd op muziek van Pjotr Tsjaikovski en het gelijknamige verhaal van Anton Tsjechov en Schumann vertelt..., met muziek van Robert Schumann en het sprookje Sterrenkind van Oscar Wilde.

 

?xml:namespace>

Informatie:

Troupe A’dour • Herenweg 94A • 3648 CL Wilnis • 0297 - 24 17 67 • www.troupeadour.nl • info@troupeadour.nl

?xml:namespace>